Hvem er vi ?

Grundlæggelse og mål

I efteråret 1993 blev det første ponyhoppeføl “Nuggi” købt.

Hun skulle bruges som både køre- og hygge pony. Egentlig skulle det have været en ridehest, og ikke noget med at påbegynde avl med Shetlandsponyer. Men dette hoppeføl, som vi passede for en nabo, nærmest tog mig med storm. Hendes personlighed var stor. Hun fulgte mig over alt, hvor jeg gik i folden, og de andre skulle ikke komme i nærheden af mig. Der blev virkeligt skabt en stort tillids- og tilhørsforhold mellem os.
Så da dagen oprandt, hvor naboen meddelte, at der vist var nogle købere til hende, ja, så måtte jeg jo tage affære – for tanken om at hun skulle væk var forfærdelig. Så det røg spontant ud af mig, at det skulle han ikke tænke på, for jeg VILLE købe hende.

Sådan blev jeg ejer af den første Shetlandspony. Det blev til mange gå ture og kørsel med vogn spændt for. Vi startede også med maraton men måtte holde med dette, da jeg blev gravid.
Hun var også den, der skabte grundlaget for at opstarte et lille stutteri med henblik på Shetlandspony avl. Efterfølgende blev bestanden blevet udvidet og i foråret 2001 købte vi så stutteriets avlshingst Bergeruds Polo, som vi hentede på Fyn sammen med vores datter, der netop var blevet født 14 dage forinden.
Siden hen blev Joachim også født i år 2001 og det hele stod lidt i stampe en periode. Vores datter Amanda fik lov til at sidde på ponyerne fra hun var 1 år gammel og blev siden  flasket op med dem – frivilligt – .

Avls mål  at avle store, sunde og stærke Standardshetlandsponyer, der var udstyret med kraftig hårvækst og med en jordvindende trav. Temperamentet skulle være blidt, så ponyerne var ideelle som ride- og køreponyer for børn og voksne. Farverne ville fortrinsvis være brune, røde og skimler.

Det blev til nogle dejlige ponyer, der blev født her. nogle få fik andre hjem men de fleste hopper blev her på gården, da jeg ikke kunne nænne at skille mig af med dem.

Der kom tre dejlige hingste ud af det, som senere blev kåret med flotte ressultater:

Sandfords East Wind, kl. 2A.

Sandfords Golden Gizmo, 1.kl. Fløj

Sandfords Galaxy, 1. kl. fløj, ærespræmie

Vores dejlige hingst Sandfords Golden Gizmo, som vi havde beholdt,  blev solgt i året 2013 og med ham ophørte stutteriet med udgangen af år 2013. det blev til nogle spændende år.

Jeg tilbyder dog stadig mine tilbageblevne ponyer og min expertice til  ponyridning for børn for dem som har lyst til at komme ud i den skønne natur på en anderledes måde.